Gustări delicioase sub 100 de calorii

gustari delicioase

Gustările pot fi o parte esențială a unei alimentații echilibrate, dar alegerea corectă a gustărilor este cheia pentru menținerea unui aport caloric sănătos și a obține totodată o senzație de sațietate. În acest articol vă voi prezenta o listă de gustări delicioase, bogate în nutrienți și sub 100 de calorii fiecare. Aceste opțiuni pot să vă satisfacă pofta de ceva bun, fără să compromiteți obiectivele dvs. de sănătate și greutate.

1. Iaurt grecesc cu fructe proaspete (80-90 de calorii): Un iaurt grecesc simplu sau cu conținut scăzut de grăsimi, împreunat cu o mână de fructe proaspete sau congelate, poate fi o gustare delicioasă și sățioasă.

2. Mix de nuci (90-100 de calorii): Un pumn mic de nuci, cum ar fi migdale, nuci sau nuci caju, oferă grăsimi sănătoase, proteine și fibre, ceea ce face din această gustare o opțiune excelentă pentru energie.

3. Morcov și hummus (aproximativ 50 de calorii): Morcovii tăiați în bastonașe alături de hummus sunt o gustare crocantă și satisfăcătoare, plină de fibre și proteine.

4. Popcorn fără unt sau ulei (aproximativ 30 de calorii pe cană): Popcornul simplu, fără a adăuga unt sau ulei, este o gustare ușoară și crocantă, potrivită pentru satisfacerea poftelor de sărat.

5. O felie de pâine integrală cu avocado (80-90 de calorii): Pâinea integrală oferă fibre, iar avocado este bogat în grăsimi sănătoase și potasiu. O felie mică de pâine cu puțin avocado este o gustare hrănitoare.

6. Ou fiert tare (70-80 de calorii): Un ou fiert tare furnizează proteine esențiale și grăsimi sănătoase. Este ușor de pregătit și potrivit pentru o gustare rapidă.

7. Ștapișori de castraveți cu iaurt (aproximativ 30 de calorii): Castraveții tăiați subțire și înmuiați în iaurt simplu sau cu conținut scăzut de grăsimi pot oferi o gustare ușoară și răcoritoare.

8. Fructe cu coajă (aproximativ 50 de calorii): Fructe precum mere, pere și prune sunt bogate în fibre și nutrienți esențiali și pot satisface o poftă de dulce într-un mod sănătos.

9. Brânză slabă cu o mână de struguri (90-100 de calorii): O mică porție de brânză cu un pumn de struguri poate combina savoarea cu aportul de proteine și antioxidanți.

10. Bastonașe de morcov cu unt de arahide (aproximativ 80 de calorii): Morcovii tăiați subțire și înmuiați în unt de arahide fără adaos de zahăr pot oferi proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Este important să rețineți că gustările pot contribui la aportul caloric total pe parcursul zilei, așa că este esențial să vă controlați dimensiunile porțiilor. De asemenea, încercați să vă mențineți gustările în limitele a 100 de calorii sau mai puțin, pentru a evita un exces de calorii în dieta dvs. zilnică. Planificarea gustărilor sănătoase poate să vă ajute să vă mențineți energiile și să satisfaceți pofta de mâncare într-un mod sănătos.

Recommended For You

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *