Descoperă ce poți vizita în Irlanda

vizita în Irlanda

Irlanda, insula verde din vestul Europei, este o destinație fascinantă pentru cei care iubesc natura, istoria și cultura bogată. Cu peisaje spectaculoase, orașe pitorești și tradiții străvechi, Irlanda oferă o varietate impresionantă de atracții pentru turiști. În acest articol vom explora unele dintre cele mai interesante locuri pe care le poți vizita în această țară minunată.

  1. Dublin

Nu poți începe o călătorie în Irlanda fără să faci o oprire în capitala sa, Dublin. Acest oraș vibrant este plin de viață și oferă o multitudine de activități pentru turiști. Puteți vizita Temple Bar, un district istoric cunoscut pentru cafenelele, pub-urile și galeriile sale de artă. De asemenea, puteți explora Castelul Dublin, care datează din secolul al XIII-lea, și Trinity College, casa celebrului Book of Kells.

Pentru iubitorii de bere, o excursie la Guinness Storehouse este obligatorie. Aici veți afla despre istoria acestei băuturi iconice și veți avea ocazia să degustați berea proaspătă în Gravity Bar, cu vedere panoramică asupra orașului.

  1. Cliffs of Moher

Cliffs of Moher sunt una dintre cele mai spectaculoase atracții naturale ale Irlandei. Aceste stânci impresionante se ridică pe coasta atlantică a țării și oferă panorame uimitoare asupra Oceanului Atlantic. Priveliștea de pe stânci este deosebit de dramatică, cu vârfuri abrupte care se înalță la sute de metri deasupra apei.

Aceasta este o destinație ideală pentru drumeții și fotografii, și veți putea să vedeți numeroase specii de păsări marine în timpul vizitei. În plus, vizitatorii pot explora și Centrul de Vizitare Cliffs of Moher pentru a afla mai multe despre geologia și istoria acestui loc unic.

  1. Cercul de piatră din Newgrange

Cercul de piatră din Newgrange este unul dintre cele mai vechi monumente din lume, datând din aproximativ 3200 î.Hr. Acesta se află în Valea râului Boyne, la nord de Dublin, și este parte a sitului arheologic Brú na Bóinne, care include și alte morminte cu pasaje megalitice.

Ceea ce face ca Newgrange să fie atât de special este alinierea sa cu solstițiul de iarnă. În ziua de 21 decembrie, razele soarelui pătrund în pasajul său interior și iluminează camera funerară. Acest fenomen arată un nivel incredibil de cunoaștere a astronomiei pentru vremea respectivă și a transmis misterul și fascinația de-a lungul mileniilor.

  1. Galway

Galway este un oraș plin de farmec situat pe coasta vestică a Irlandei. Este renumit pentru atmosfera sa prietenoasă și pentru scena sa muzicală vibrantă. Un moment deosebit în Galway este Festivalul de Arte de Stradă, care are loc în august și aduce laolaltă artiști stradali din întreaga lume.

De asemenea, puteți explora Piața Eyre, un centru aglomerat cu magazine, restaurante și pub-uri tradiționale irlandeze. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe mai naturale, puteți lua o excursie la Insulele Aran din apropiere pentru a vedea peisaje sălbatice și situri arheologice impresionante.

  1. Cork și Blarney Castle

Cork este un alt oraș irlandez pitoresc, situat în sud-vestul țării. Orașul este renumit pentru grădinile sale frumoase și pentru arhitectura sa istorică. Poți explora piața engleză din Cork, care găzduiește magazine de antichități și de specialitate, sau poți lua o plimbare pe cheiurile râului Lee.

În apropiere de Cork se află Blarney Castle, unde te poți bucura de o experiență cu adevărat irlandeză. Aici vei găsi celebrul Piatra Blarney, pe care poți să o săruți pentru a obține abilitatea de a vorbi cu elocvență. De asemenea, poți explora grădinile frumoase ale castelului și să te bucuri de peisajele spectaculoase.

  1. Antrim Coast și Giant’s Causeway

Situată în partea de nord-est a Irlandei, Antrim Coast oferă unele dintre cele mai impresionante peisaje din țară. Un punct culminant al acestei zone este Giant’s Causeway, o formațiune naturală de stânci hexagonale care par să fi fost create de către gigantul irlandez Fionn mac Cumhaill.

Pe lângă vizitarea Giant’s Causeway, poți face o plimbare pe traseul de coastă care oferă priveliști uimitoare asupra Mării Irlandei și a stâncilor dramatice. De asemenea, vei găsi și Castelul Dunluce, o ruină spectaculoasă situată pe o stâncă în apropiere.

  1. Kerry și Inelul Kerry

Comitatul Kerry din sud-vestul Irlandei este cunoscut pentru peisajele sale deosebit de frumoase și pentru Inelul Kerry, un traseu scenic care oferă vederi panoramice incredibile. Aici poți admira Munții MacGillycuddy’s Reeks, Lacul Killarney și Peninsula Iveragh.

Killarney este un oraș pitoresc din această zonă și este punctul de plecare ideal pentru explorarea Inelului Kerry. Poți face drumeții, călătorii cu barca sau plimbări cu bicicleta în această regiune frumoasă și să te bucuri de frumusețea naturii irlandeze la fiecare pas.

  1. Donegal și Wild Atlantic Way

Comitatul Donegal din nord-vestul Irlandei face parte din ruta Wild Atlantic Way, un traseu de-a lungul coastei de vest a țării. Acesta este un paradis pentru iubitorii de natură și aventură, cu peisaje variate, de la plaje cu nisip fin la stânci dramatice și muntoase înalte.

În Donegal, poți vizita Slieve League, unele dintre cele mai înalte stânci marine din Europa, sau poți explora Parcul Național Glenveagh, cu castele și grădini magnifice. Donegal este și locul perfect pentru activități precum surfing, pescuit și drumeții în peisajele sălbatice.

  1. Waterford și Crystal

Orașul Waterford din sud-estul Irlandei este renumit pentru sticlăria sa, Waterford Crystal. Poți vizita fabrica de cristal Waterford pentru a vedea cum sunt create aceste opere de artă și pentru a cumpăra suveniruri deosebite. De asemenea, poți explora Centrul de Vizitare Viking din Waterford pentru a afla mai multe despre istoria vikingilor în Irlanda.

În apropierea orașului se află și Castelul Waterford, o fortăreață medievală impresionantă care merită vizitată. Waterford este, de asemenea, situat pe malurile râului Suir, oferind o atmosferă plăcută și oportunități pentru plimbări liniștite.

  1. Belfast și Titanic Experience

Belfast, capitala Irlandei de Nord, este un oraș plin de istorie și cultură. Poți vizita Titanic Experience, un muzeu care prezintă povestea construirii celebrului vas Titanic în 1912. Muzeul este situat pe șantierul naval original unde a fost construit vasul și oferă o experiență captivantă.

De asemenea, poți explora străzile istorice din centrul orașului Belfast, vizita Castelul Belfast sau face o excursie la Giant’s Causeway, care este la o scurtă distanță de oraș.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile fascinante pe care le poți vizita în Irlanda. Cu peisaje naturale impresionante, orașe pline de caracter și o cultură bogată, Irlanda oferă o experiență de călătorie memorabilă. Indiferent de ce te atrage în această frumoasă țară, vei găsi întotdeauna ceva care să te fascineze și să te inspire. Așadar, pune-ți ghiozdanul și pregătește-te să descoperi minunile Irlandei!

Recommended For You

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *